BERGEN: Han var sen til seremonien fordi han måtte fikse en seng som hadde klappet sammen med sykehjemsbeboeren oppi. Helge Omdahl i Bergen er årets byggdrifter.

Tok årets byggdrifter på senga

BERGEN: Han var sen til seremonien fordi han måtte fikse en seng som hadde klappet sammen med sykehjemsbeboeren oppi. Helge Omdahl i Bergen er årets byggdrifter.

Publisert

En målløs bergenser. Da han kom til det han trodde at var en liten markering av byggdrifterens dag sammen med kollegene, visste ikke Helge Omdahl at det var han som var hovedpersonen.

– Jeg er målløs, fastslo han – og måtte innrømme at han ble rørt, også.

Jobb foran kaffe

Først da prisutdeler Ingunn Jacobsen fortalte at årets byggdrifter er gammel hockeyspiller, skjønte han hva som var i ferd med å skje.

– Men jeg skjønte nok st det var noe da sonelederen ringte, forteller Omdahl.

Han måtte nemlig mases på. Han var altfor opptatt med å gjøre jobben sin til å komme i god tid til samling med snitter og kake. En 90-åring på sykehjemmet lå i en seng som hadde brutt sammen.

– Heldigvis var det ingen fare. Men den sengen måtte ordnes, fastslår han.

Grundig

Ingunn Jacobsen er nestleder i yrkesseksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet. Hun forteller hvordan forbundet tar en ringerunde til kolleger og ledere for å forvisse seg om at priskandidatene er så flinke som forslagsstillerne påstår.

– Han er grundig og opptatt av kvalitet i arbeidet. Han backer opp kollegene sine og motiverer dem til videreutdanning i byggdrifterfaget, sier Jacobsen.

STOLTE: Sjefene er stolte av å ha årets byggdrifter hos seg. Fra venstre direktør Christian Fossdal i etat for bygg og eiendom, driftsleder Geir Rinke, prisvinner Helge Omdahl og prisutdeler Ingunn Jacobsen i Fagforbundet.

Helge Omdahl arbeider på Midtun, ved driftsenhet syd i EBE – etat for bygg og eiendom i Bergen kommune.

– Han har ansvaret for flere sykehjem, og han er utrolig flink og pliktoppfyllende. Lite toleranse for avvik, han er ærekjær og opptatt av at ting blir gjort riktig, roser Ingunn Jacobsen.

To fagbrev

Før han endte opp som byggdrifter, hadde Omdahl fagbrev som anleggsreparatør. Senere har han tatt fagbrevet i byggdrifterfaget, også.

– Nå engasjerer han seg for å støtte lærlinger og fremme byggdrifterfaget. Han er instruktør for lærlinger, og han er opptatt av lærlinger og av at kommunen trenger påfyll av kunnskap, sier Jacobsen.

Hun omtaler årets byggdrifter som en godt voksen person med lang erfaring, og som en som deler av kunnskapen sin. Dessuten er han viktig for det gode arbeidsmiljøet:

– Han er flink til å sette seg ned og prate med kollegene sine. Han er opptatt av hvordan de har det og han gjør at andre føler seg trygge, sier Jacobsen, som omtaler ham som saklig, bestemt, rolig og avbalansert.

Stolt etat

EBE-direktør Christian Fossdal trodde kåringen av årets byggdrifter var et østlandsfenomen.

– Etaten er utrolig stolt over dette, sier han, mer alvorlig.

– Du gjør en god jobb uansett hvor du er, roser Fossdal Helge Omdahl.

Han er imponert over at Omdahl har tatt fagbrev i byggdrifterfaget i tillegg til tidligere fagbrev.

– Vi vil gjerne legge til rette for at medarbeidere får utvikle seg i etaten. Det er utrolig kjekt at du får denne prisen, og spesielt at begrunnelsen går ut på at du bryr deg om andre og deler av kunnskapen din. Vi vet at vi har flinke byggdriftere, men det er så viktig å dele kunnskapen sin, dele med kollegene og ønske å lære opp andre, sier driftsleder Geir Rinke på driftsenhet syd.

Fagbladet Byggdrifteren samarbeider med Fagforbundet om utdelingen av prisen Årets Byggdrifter. I tillegg til en sjekk på 5.000 kroner mottar prisvinneren en billett til Driftskonferansen. Årets konferanse arrangeres 8.-10. desember 2021.

Powered by Labrador CMS