DESINFISERT: Robert Haugen og fire kolleger hos Drammen Rørservice reiser fra hus til hus og skifter vannmålere.
DESINFISERT: Robert Haugen og fire kolleger hos Drammen Rørservice reiser fra hus til hus og skifter vannmålere.

Besøker 30 hus om dagen

Midt i koronapanikken besøker han 30 hus om dagen. – Det er mindre risiko å ha en skikkelig håndverker i hus enn å handle frukt på nærbutikken, sier Robert Haugen.

Published

Han setter det på spissen. Samtidig passer han på at både han selv og kundene er trygge. Haugen er rørlegger hos Drammen Rørservice.

Vannmålere

Akkurat nå, mens Norge er stengt og folk holder avstand, er Robert Haugen på vei fra hus til hus. Sammen med fire kolleger har han jobben med å bytte vannmålere på oppdrag fra Asker kommune.
– Jeg er fort innom 30 hus om dagen, forteller han. Selve jobben er rask, reiseveiene er korte – og det er ikke alle stedene han er innom, hvor han faktisk kan bytte måleren der og da.

Det blir litt ekstra arbeid, men det er viktig at både rørleggeren og kunden er trygg.
– Hverdagen går som vanlig inntil videre. Kundene får en SMS cirka en uke i forveien der det står når vi kommer. Den svarer de ja og nei på. Det er noen som ikke svarer. Disse må jeg ringe til, beskriver han.

Noen avbestillinger

Så langt er alt ganske vanlig, altså. Men derfra og ut er ikke situasjonen helt som vanlig:
– Når jeg ringer, spør jeg om det er sykdom i huset og eventuelt karantene, eller om de vil ha besøk. Det har kommet noen avbestillinger på vannmålerbytter etter at koronaviruset kom, sier Robert Haugen.

Han understreker at det ikke blir så mye ekstraarbeid. Kundene er flinke til å si fra.

Desinfiserer

– Vi i Drammen Rørservice følger retningslinjene til Folkehelseinstituttet. Alle som kjører rundt og bytter vannmålere, har hansker, munnbind, vernebriller og antibakterielle våtservietter i bilen, forteller han.

Dem bruker rørleggerne når de skal inn til kundene. Hendene desinfiseres både før og etter hvert kundebesøk.
– Vi håndhilser ikke, og vi holder avstand fra hverandre. Det er viktig for oss for at kunden skal føre seg trygg. På denne måten minsker vi smittefaren, sier Robert Haugen.

Som altså setter smittefaren i perspektiv:
– Det er mindre risiko å ha en skikkelig håndverker i hus enn å handle frukt på nærbutikken!

Powered by Labrador CMS