ÅRETS BYGGDRIFTER 2019: Blomster og diplom ble utdelt til vinneren, Dennis Grepperud, av Jan Erik Røine(til høyre), redaktør for Byggdrifteren, og Thor-Jostein Egeland(til venstre), daglig leder i Nemitek. Foto: Casper Rodvelt.
ÅRETS BYGGDRIFTER 2019: Blomster og diplom ble utdelt til vinneren, Dennis Grepperud, av Jan Erik Røine(til høyre), redaktør for Byggdrifteren, og Thor-Jostein Egeland(til venstre), daglig leder i Nemitek. Foto: Casper Rodvelt.

Dennis Grepperud er årets byggdrifter 2019

Nå benytter han seg av en av premiene, som er deltakelse på årets Driftskonferanse.

Published

Tidligere i september ble Dennis Grepperud kåret til Årets Byggdrifter 2019. Nå benytter han seg av en av premiene, som er deltakelse på årets Driftskonferanse. Her ble han møtt av en applauderende, fullsatt sal.For tredje året ble prisen, Årets Byggdrifter delt ut av Fagforbundet, i samarbeid med fagbladet Byggdrifteren. Prisen er ment for å hedre en person som i løpet av foregående år har ytt en spesiell innsats for byggdrifterfaget.

Tradisjonell og moderne byggdrifter

I år var det 21 nominerte og godt kvalifiserte byggdriftere, men Grepperuds engasjement og innsats kvalifiserte til topps.

- Grepperud har gjort, og gjør en stor innsats for byggdrifterfaget og lærlinger. Her snakker vi om en mann som virkelig brenner for faget. Han har klart å bevare kvaliteten til en tradisjonell vaktmester, kombinert med ny kunnskap som en moderne byggdrifter. Prisen er velfortjent, konstaterer Fagforbundets yrkesseksjonsleder, Stein Guldbrandsen.

I nominasjonen ble Grepperuds innsats med å rekruttere byggdrifter-lærlinger spesielt lagt vekt på.

- Han har tatt opp ansvaret Fagforbundets fagforeninger og yrkesseksjonsledere har for å få kommunene i Akershus til å ta inn byggdrifterlærlinger, og han har bidratt til at det ble tatt inn en lærling i Fet kommune, sier Guldbrandsen.

God kollega

Grepperuds kolleger er stolte over å ha Årets Byggdrifter på laget.- Han er en lagspiller og motivator for sine kolleger. I tillegg til å bidra til et bedre arbeidsmiljø, sørger han for at alle rundt seg yter etter beste evne og blir sterkere i faget. Grepperud er av typen som sier fra når noe kan gjøres bedre, noe som gjør at alle skjerper seg, forteller Jon Tore Hagnastad, som er Drift og vedlikeholdsleder i Fet kommune.Stor interesse for faget og yrkesstolthet skinner gjennom og smitter over på andre.- Grepperud legger ned mye arbeid for å fremme fagets betydning, samt å påvirke andre vaktmestere til å ta videre utdanning, slik at de kan få fagbrev som byggdriftere, sier Hagnastad.

Bred erfaring

Grepperud har tatt fagbrevet, opplæring i bassengdrift og videreutdanner seg for tiden innen FDV. Han har vært i yrket i Fet kommune i hele 17 år, og i arbeidstiden har han ansvar for en moderne barneskole, et svømmebasseng, et gammelt skolebygg, en barnehage og et museum. Grepperud har med andre ord bred og god erfaring, både faglig og i det sosiale møtet med mennesker, som jobben innebærer.

- Min arbeidsdag er veldig variert og lærerik, og det er en stor motivasjon å kunne videreutvikle seg i jobben sin hver dag. Man møter mange nye mennesker og utfordringer hver dag, ingen dag er lik. En byggdrifter må like å omgås mennesker, være blid og serviceinnstilt, og det trives jeg veldig godt med, sier Grepperud.

Deltar på Driftskonferansen

En svært takknemlig Grepperud gleder seg over å endelig få delta på Driftskonferansen.

- Jeg setter stor pris på å få bli med på Driftskonferansen og gleder meg til alle temaene som skal bli belyst. Ny kompetanse og faglig påfyll er alfa og omega.

-  Dette er første gang jeg er med på Driftskonferansen, men jeg har hatt ønske om å kunne være med på helt siden den ble til. Tidligere er det kun ledelsen i min kommune som har fått reise på konferansen. Jeg håper flere byggdriftere blir tatt med i årene fremover, sier Grepperud.I tillegg til deltakelsen på Driftskonferansen, heder og ære, vant Grepperud et diplom og en gavesjekk på 5.000 kroner til å gjøre noe faglig eller sosialt med de han jobber sammen med.Krav og vektlegging ved nominasjon:
  • Er medlem i Fagforbundet.
  • Er engasjert i fagforeningsarbeid og/eller annet yrkesfaglig arbeid.
  • Fronter byggdrifterfaget enten ved å motivere andre til å ta fagbrev, eller ved å selv ta fagbrev som byggdrifter.
  •  Er opptatt av faglig kvalitet og utvikling, både for seg selv og sine kollegaer.
  • Er en lagspiller og motivator for sine kolleger.
  • Bidrar til et godt arbeidsmiljø.
  •  Er samfunnsengasjert.

Powered by Labrador CMS