PRESSEMELDING

Brødrene Dahl tar miljø på alvor

Brødrene Dahl forsetter det viktige arbeidet rundt miljø- og bærekraftstrategien med å dele ut gratis gjenbruksposer til alle sine kunder i servicesentre på Rørleggerens Dag 11. mars.

Published Last updated

Brødrene Dahl AS er Handelens Miljøfonds første medlem i VVS-bransjen. Lansering av gjenbrukspose bygger videre på arbeidet som ble gjort høsten 2021. Da vi gikk over til kun å bruke plastposer som består av 80 % resirkulert plast.

- Nå introduserer vi gjenbruksposer, i alle våre servicesentre i Brødrene Dahl. Det gjør det mulig for våre kunder å bidra til å løse noen av utfordringene forbundet plast. Ved å ha fokus på reduksjon av antall plastposer som utleveres, vil vi sammen med våre kunder, direkte bidra til å redusere risikoen for at plastposer havner i naturen, sier leder for Kvalitet & Bærekraft hos Brødrene Dahl, Dennis Knarvik.

Med et årlig forbruk på 500 000 plastposer, ønsker vi nå å gi våre kunder mulighet til å velge et enda mer miljøvennlig alternativ.

- Rørleggerens Dag den 11. mars feirer vi med å dele ut gratis gjenbrukspose til alle kunder som handler i et av våre denne dagen.

Brødrene Dahl har i dag seks fokusområder når det kommer til bærekraftsarbeid, et av de er emballasje. Sammenlignet med «vanlig» plastposer, så blir miljøregnskapet bedre jo flere ganger gjenbruksposene brukes.

  • Etter 5 bruk, blir CO2 utslipp på våre poser lavere, enn om man brukte vanlig plastbærepose.
  • Etter 45 bruk, blir alle miljøindikatorer (CO2, ozon, toksisitet, vannressurser, m.m.) lavere enn dersom man bruker vanlig plastbærepose.

Gjenbruksposene er sorte, har et enkelt og røft design og er av samme kvalitet som Ikea-posene. Korte og lange bærestropper gjør det enkelt å frakte varer og to ulike størrelser er testet og valgt ut blant noen av våre kunder underveis i prosessen.

Powered by Labrador CMS