FERDIGMONTERT: Dusjbunnene fra Kaldewei kommer ferdige med fall og avløpsrør.

Mer ferdigmontert, raskere gulvvarme

Prefabrikkerte fordelerskap og dusjbunn med ferdig fall og avløp. Det er eksempler på nye produkter som gjør jobben raskere – mens en ny gulvvarmeløsning bruker flere arbeidstimer for å gi sluttbrukeren bedre resultat.

Published

De nye løsningene ble lansert på Bautec-messen i Berlin.
– En skikkelig dusjgulvrevolusjon! erklærer Marcus Möllers i Kaldewei om det nye produktet sitt, Nexsys. Det er en dusjbunn som er beregnet på å monteres på nivå med resten av badegulvet.

– Nytt marked

– Dette er et fire-i-én-system som kommer ferdigmontert fra fabrikken. Den emaljerte overflaten er montert sammen med forseglingstape, integrert fall og avløpsrør, sier Möllers.

Han mener at slike dusjbunner åpner et nytt markedssegment for rørleggeren. De lanseres i første omgang i åtte forskjellige størrelser.

Også Danfoss brukte Bautec til å lansere et produkt som leveres litt mer ferdig og sparer tid i monteringen. De nye fordelerskapene til gulvvarme i flerleilighetsbygninger skal spare halvannen times montering, mener produsenten.
– De trenger bare å knyttes til strøm og vann. De er designet for fire til åtte, og også for ti og tolv, varmekretser, forteller Mónica Casas Gil hos Danfoss.

Tynne, varme gulv

Thomas Müller, derimot, lover rørleggeren litt mer å gjøre og litt mer tid å fakturere for gulvvarmen, for å hjelpe sluttbrukeren å spare penger og få det mer behagelig. Müller er salgssjef i Effidur, som har lansert stålplater som først og fremst er beregnet på å legge gulvvarme i gamle hus som pusses opp.

STÅLKONTROLL: Thomas Müller anbefaler vannbåren varme mellom stålplater, for tynnere gulv og mindre energibruk.

– Den ene fordelen er at det er solid. Den andre er at stål er en veldig god varmeleder, sier Müller.

Varmen legges mellom to stålplater i vaffelmønster, før gulvet avrettes. Litt av salgsargumentet er at de bygger opp bare 15 millimeter.
– Når det gamle gulvet er slitt eller skadet, og du må legge et nytt gulv oppå, kolliderer det jo ofte med dørstokken eller skaper andre problemer. Dermed blir det umulig å legge vannbåren varme i gulvet. Her blir det nye gulvet både tynt og sterkt, forklarer kollega Gerd Klimke.

Lavere temperatur

Thomas Müller anslår at du bruker 25 prosent lengre tid på jobben.

– Det tar litt lengre tid å legge, men da får til gjengjeld sluttbruker et mye bedre resultat. Temperaturen kan senkes med 10–15 prosent. Dessuten varmes gulvet opp mye raskere, sier han og trekker frem forsøksresultater fra et uavhengig laboratorium:
– Her tok det ni minutter og 46 sekunder før hele gulvet var jevnt varmt med riktig temperatur, viser han.

Powered by Labrador CMS