Ringside Rørleggerbedrift Nemitek.no
Ringside Rørleggerbedrift Nemitek.no

Tre generasjoner på samme prosjekt

Dette er rørleggerfamilen Skogsrud.

Published

Bestefar, far og to sønner på samme jobb. Og ikke nok med det: – Jeg hadde to år av læretiden min akkurat her, forteller Kenneth Skogsrud.

Ringside Rørleggerbedrift

Han er den midterste av tre generasjoner og daglig leder i Ringside Rørleggerbedrift; Bademiljø-bedriften på St. Hanshaugen i Oslo. I forrige generasjon var Ammerudlia borettslag Ringsides desidert største oppdrag. For 32 år siden skulle de 980 leilighetene spare energi.

Tidlige varmepumper

– Jeg gikk to år i lære i disse blokkene med blant annet å montere avtrekksluftvarmepumper, sier han. Den jobben sparte borettslaget for en tredjedel av fyringsutgiftene.Nå har 48-åringen med seg både faren og sønnene tilbake på gamle tomter for å bytte bunnledninger og overvannsrør. 70 år gamle Ronnei er på vei til å gå av med pensjon, men er anleggsleder på Ammerud. Tvillingene Kim og Tom på 25 er utførende rørleggere på blokkene.Et stort prosjekt er det nå, også. Kontrakten er på åtte millioner kroner.

Stolt far

– Det var oldefaren vår som startet firmaet i 1963, sier Kim Skogsrud. Brødrene har hatt planer om å ta vare på familietradisjonen, men det er blitt mye fotball på veien. Som 16-åringer dro de til akademiet til Manchester City, de gikk videre til Glasgow Rangers, men da klubben gikk konkurs, vendte de tilbake til Norge og Sandefjord. Nå er begge tilbake i moderklubben Skeid.– Tom har arbeidet i firmaet i tre år nå. Jeg har vært her et år, forteller Kim.Kenneth Skogsrud er storfornøyd med at begge sønnene er med på laget i rørleggerbedriften.– Nå opplever de noe av det samme som jeg opplevde: Da jeg begynte, var bestefaren min også med. Det er jo fantastisk kult at de gidder å følge etter, sier han.– De ser vel at det ikke er så aller verst i bransjen vår. Jeg er stolt av at de er med, sier Kenneth Skogsrud.

Skitten jobb

Mange av de 32 år gamle installasjonene hans står ennå og virker som de skal. Denne gangen er det en helt annen type jobb. Tung, trang og møkkete.– Mer tradisjonell rørleggerjobb blir det ikke. Vi legger bunnledningene i en 100 meter lang kulvert med fjernvarme og overvannsrør, med 13 etasjer over oss og avløpet i drift mens vi holder på, konstaterer Skogsrud.

Powered by Labrador CMS