TIL EUROPA: – For oss i Norge er dette veldig positivt og det betyr at vi i tiden som kommer kan tilby våre ansatte å jobbe på enda flere av de største og faglig mest spennende prosjektene, sier Sune Wendelboe, CEO i Moe Norge.
TIL EUROPA: – For oss i Norge er dette veldig positivt og det betyr at vi i tiden som kommer kan tilby våre ansatte å jobbe på enda flere av de største og faglig mest spennende prosjektene, sier Sune Wendelboe, CEO i Moe Norge.

Moe blir blant de største i Europa

Rådgivningsselskapet Moe fortsetter sin internasjonale satsing og slår seg sammen med en av de store aktørene på det europeiske markedet.

Published Last updated

Sammen med Artelia vil Moe skape en ny, sterk internasjonal spiller på det nordiske markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

Med sine 900 medarbeidere er Moe en av Nordens større rådgivende ingeniørvirksomheter. Samlet har MOE og Artelia 6000 medarbeidere og MOE rykker dermed opp i samme liga som de helt store rådgivende ingeniørvirksomhetene.

Felles verdier

De to virksomhetene har gjennom 2019 arbeidet med en avtale om å slå seg sammen.

Artelia er som MOE eiet av medarbeiderne. Sammenfallende eierstruktur medfører at eiere i MOE fortsetter som eiere i Artelia. MOE beholder sin nåværende organisasjonsstruktur med samme direksjon, ledere og medarbeidere. Navnet MOE videreføres.

– Vi ser sterkt frem til å kunne skrive et nytt kapittel i vår historie. Sammen med MOE blir vi blant de største ingeniørvirksomheter i Europa, og vi vil kunne tilby enda flere tjenester i et globalt marked i over 30 land. På vegne av Artelia ønsker jeg MOE med alle sine dyktige medarbeidere velkommen inn i en stor europeisk ingeniørfamilie. Vi lever av å selge kunnskapsbasert kompetanse og våre medarbeidere er vår viktigste ressurs. MOE og Artelia har et felles verdigrunnlag, basert på blant annet høy faglighet, uavhengighet, en åpen organisasjonskultur og nærhet til kundene. Sammen med MOE vil vi fortsette utviklingen av virksomhetene og skape flere spennende muligheter for våre medarbeidere, samtidig som vi kan tilby ytterligere kompetanse til våre kunder, uttaler Benoît Clocheret, CEO i Artelia.

Ut til et internasjonalt marked

De to virksomhetene har sammen lagt en strategi med fokus på Nord-Europa. Med Artelia i ryggen vil MOE få økte muligheter til å videreføre utviklingen av virksomheten mot nye markeder. MOE kan nå selge sine tjenester på et nytt, stort internasjonalt marked, samtidig som Artelia kan bringe sine kompetanser inn i det nordiske markedet. MOEs ekspertise innenfor bæredyktig by-, bolig- og energiutvikling kan komme i spill internasjonalt.

– Å bli en del av Artelia Group er et strategisk viktig skritt for MOE. Med Artelia får vi mulighet til å posisjonere oss langt sterkere både lokalt og internasjonalt. Vi blir en del av en stor europeisk rådgiverfamilie som innehar kompetanser i verdensklasse innenfor vann og miljø. Sammen vil vi være sterkt rustet til å løse de oppgavene som kommer ved omstillingen til en mer bæredyktig samfunnsutvikling. For medarbeiderne blir dette en fantastisk mulighet karrieremessig ved å kunne bringe vår spisskompetanse ut i hele verden. Jeg ser frem til å utvikle mulighetene for MOE og å fortsette vår vekst med et nytt internasjonalt perspektiv, sier Christian Listov-Saabye, CEO i MOE.

Styrkede ambisjoner

MOE har i dag hovedkontor i København og er landsdekkende i Danmark gjennom sine regionskontorer. I tillegg har MOE to datterselskaper i Norge og i Filipinene.

I Danmark har MOE en markedsledende posisjon. Strategien er å utvide konsernets tilstedeværelse tilsvarende i de andre nordiske landene.

– For oss i Norge er dette veldig positivt og det betyr at vi i tiden som kommer kan tilby våre ansatte å jobbe på enda flere av de største og faglig mest spennende prosjektene. Vi kan fortsette vår vekst i Norge med større styrke i ryggen, mens våre kunder vil oppleve det MOE de kjenner, bare med enda flere spisskompetanser å tilby, lover Sune Wendelboe, CEO i MOE Norge.

For MOE Norge betyr den nye situasjonen også nye muligheter, takket være Artelias internasjonale erfaring blant annet innen transport, maritim teknikk, vannkraft og fornybar energi. MOEs 90 ansatte på Filippinene får nye muligheter til å fortsette veksten i sydøst Asia, hvor MOEs datterselskap