Rørleggeren fant opp membrankasse
MYSEN: For åtte år siden fant rørleggeren opp en membrankasse.
– Nå har vi videreutviklet den og blir de første som kommer til å ha kasse for handikaprammer, sier Arne Vinar.
For rørleggeren på Mysen begynte det på VVS-dagene, der han så på en nylansert membrankasse.
– Det var en svart, fæl kasse. Jeg tenkte at «den var ikke noe pen», og at det måtte da finnes muligheter for å gjøre dette på en bedre måte, sier Vinar.
Han er daglig leder og hovedeier i Vinar VVS & Sønn på Mysen.
Brettet plastark
Etter Lillestrøm-besøket tok han rett og slett et papirark og begynte å brette.
– Jeg fant ut at jeg skulle gjøre det på denne måten. Dette er et ark som er laget av Polytek-plast som er preget. Brettene er stanset inn, så er det bare å brette det sammen slik at du får en kasse i bunn, vegger og bakplate, forteller han.
Sisterne Safe, som den heter, er utviklet for helt vanlige innbygningssisterner.
– Så har vi videreutviklet den nå og skal lage den slik at den også går til mindre rammer på 42 centimeter. Handikaprammer og sånne ting. Det finnes ingenting av membrankasser til dem nå. Vi er de første som kommer til å få den, ifølge Vinar.
Løsningen hans er å prege arket slik at den kan brettes på to forskjellige måter:
– Du bretter i den størrelsen du skal ha, og det overskytende kapper du, forklarer han.
– Kundene er fornøyde fordi det er trygt, men enda mer fordi de slipper den stygge boksen inne på selve badet, sier Fredrik Wold.
Han arbeider som rørlegger hos Vinar VVS & Sønn.
90 på Aker Brygge
Selve produksjonen skjer i Fredrikstad. Plastarket er 0,8 millimeter tykt, men skal tåle juling. Rørleggeren bretter det, lager hull og setter inn dreneringsrør med mansjetter, lim og dekk-kopp.
Den største kunden hittil var AF til et prosjekt på Aker Brygge. Der solgte Vinar 90 Sisterne Safe, i tillegg til at han også fikk jobben med å montere.
– Jeg har ikke markedsført den i det hele tatt foreløpig. Men de som bruker løsningen, er kjempefornøyde. Ikke bare fordi den er trygg, men også fordi den er bevegelig. Andre membrankasser er jo stive, sier han.
– Det er mye lettere å ha et produkt som er enkelt. Denne kommer rullet sammen i en pose sammen med to mansjetter, et dreneringsrør, en tube med lim og bruksanvisning.
Sintef-godkjenning neste
Nå planlegger han å satse hardere. Når den nye stansingen er på plass, blir neste skritt å få Sintef-godkjenning.
– Den håper vi at vi har i år. Etter det blir det litt mer aggressivt salg, varsler Arne Vinar.
Han er i ferd med å flytte inn i nye lokaler på Mysen. Samtidig skal han begynne å importere nye baderomsprodukter:
– Vi etablerer kontakt med et eksklusivt porselensfirma i Portugal. Dette er eksklusive produkter i det øvre sjiktet, forteller han.
– Det er et snevert marked, men det er viktig å ha noe til dem som ønsker noe litt utenom det vanlige – det spesielle, det som ikke naboen har. Ikke minst produseres disse produktene i forskjellige farger. Det er artig at fargene kommer inn igjen! sier Arne Vinar.