KLAGER IKKE: Kundene klager ikke på bollevasker, ifølge eiendomsmeglerforbundet og Korsbakken Bad.
KLAGER IKKE: Kundene klager ikke på bollevasker, ifølge eiendomsmeglerforbundet og Korsbakken Bad.

Avviser at kundene angrer på bolleservant

Både leverandøren og eiendomsmegleren avviser at toppmonterte servanter skremmer norske boligkjøpere. – Det som betyr noe, er hvilken stand badet er i, sier Svein Strømnes.

Published

Han er kommunikasjonssjef i Norges Eiendomsmeglerforbund. For det norske forbundet er det helt ukjent at bolleservantene skulle senke verdien på boligene fordi kjøperne ikke vil ha dem på badene sine:

Forskriftsmessig

– Det har vi ikke hørt. Det som betyr noe, er hvilken stand ting er i. At arbeidet er forskriftsmessig gjort og at det kan dokumenteres, det er viktig, peker Strømnes på.

Han vil ikke overdrive hvor mye baderomsdesign betyr når en bolig skal selges. – Bad har jo en viss levetid uansett. Det er smak og behag, men ting som er for gamle, blir fort byttet uansett hvilken stil de har, sier han.

Det er en undersøkelse fra britiske Homehow som viser at 58 prosent av dem som har kjøpt en toppmontert servant, angrer. Daglig leder Arne Korsbakken i Korsbakken Bad mener at det ikke er noen sammenheng mellom den britiske undersøkelsen og hva norske forbrukere mener.

Personlig

– Vår erfaring er at du får badet mer personlig ved å velge vasker med ulik stil. Engelske bad er relativt forskjellige fra norske. Jeg kjenner ikke til hvor god undersøkelsen er, men jeg synes presentasjonen blir for ensidig, sier han.

PERSONLIG: Bollevasken gjør badet personlig, og det synes at den er kjøpt hos rørleggeren, sier Arne Korsbakken.
PERSONLIG: Bollevasken gjør badet personlig, og det synes at den er kjøpt hos rørleggeren, sier Arne Korsbakken.

Den eneste reaksjonen Korsbakken har å fortelle om, er fra rørleggere som sier at hvem som helst kan montere en nedfellbar vask, mens det tar litt lengre tid med plate og en toppmontert servant.

– Når det gjelder sluttresultatet, er det vårt inntrykk at folk er veldig fornøyde, bedyrer han.

Bolle for fagfolk

Han mener også at de toppmonterte servantene er en fordel å ha i sortimentet for rørleggeren:

– Vi ønsker at fagmannen fortsatt skal være den som er sterk på å levere baderom. Det er nettopp dette som gjør at rørleggeren personifiserer badet. Veldig ofte hvis du går i byggevarehandelen og kjøper en heldekkvask, så kan du ikke se om den er kjøpt på Megaflis eller hos rørleggeren. Med bollevasker, som du for eksempel kan få i metall, porselen og mikrosement, får folk et mer personifisert bad. Folk synes badene er lekre når vi monterer toppmonterte vasker, sier Arne Korsbakken.

Han får ofte spørsmål om du ikke søler mer når du har en sånn vask hjemme.
– Jeg har hatt det i mange år selv. Det er stikk motsatt, faktisk. På samme måten som med et vaskevannsfat i gamle dager, så holder man seg oppi bollen i stedet for å søle alle steder. Det andre argumentet er jo hva som skjer med ringene hvis du legger fra deg dem på kanten – da er det fort gjort at de sklir nedi, sier Korsbakken.

Powered by Labrador CMS