NEDGANG: Statssekretær Guro Angell Gimse forteller om tall som viser nedgang i arbeidslivskriminaliteten.

Torpedoer banker håndverkere

Ansatte som tipser opplever at torpedoer kommer og banker dem opp.

Published

Pilene peker nedover: Arbeidslivskriminaliteten på byggeplassene øker ikke lenger. Likevel opplever ansatte som tipser, torpedoer som kommer og banker dem opp.55 prosent av alle akrim-tilsynene skjer i byggebransjen. – I fjor kontrollerte akrimsentrene 3600 arbeidsplasser. 1600 byggeplasser, forteller Guro Angell Gimse. Statssekretæren i Arbeids- og sosialdepartementet stilte opp for å støtte bransjesamarbeidet om seriøsitet i byggenæringen på Arendalsuka.

Riktig retning

– Vi har gjort en rekke tiltak. Pilene peker i riktig retning, og omfanget av arbeidslivskriminalitet ser ikke ut til å ha økt det siste året. Det betyr ikke at vi er i mål. Det er fortsatt behov for samarbeid og forebygging, sier Guro Angell Gimse, som selv har bakgrunn som politioverbetjent før hun ble politiker på heltid. Hun tar forbehold:– Aktørene er kreative og tilpasser seg lovverket. Vi kan ikke vite om de har funnet et smutthull som gjør at vi ikke ser dem. Men omfanget ser ut til å ha gått ned, kontrollorganisasjonene er mer synlige enn før, og det er økt risiko for å bli oppdaget, fastslår hun.

SNORKLIPPING: Guro Angell Gimse klippet snor for å markere ny satsing på seriøsitetsprosjektet i byggenæringen. Skattedirektør Hans Christian Holte (fra venstre), BNL-sjef Jon Sandnes og forbundssekretær Per Skau i Fellesforbundet holdt snoren. Sandnes prøvde å få kuttet den med tapetkniv, men den fikk han ikke med seg gjennom sikkerhetskontrollen på rådhuset i Arendal.
TRUSLER: Lars Mamen har erfaring med trusler og torpedoer mot håndverkere som tipser Fair Play Bygg.
Powered by Labrador CMS