Pressemelding

Apurgo: Daglig leder Lise Marie Nergaard, D&Vsjef Bjørn Vidar Enga og teknisk rådgiver Arild Sjøtrø.
Apurgo: Daglig leder Lise Marie Nergaard, D&Vsjef Bjørn Vidar Enga og teknisk rådgiver Arild Sjøtrø.

Apurgo vokser og ekspanderer

Apurgo AS fra Trondheim brukte koronaåret 2020 godt: omsetningen økte med 30 prosent. Nå ekspanderer teknologibedriften og ansetter flere nye medarbeidere.

(Pressemelding)

Det var slett ikke gitt at det skulle gå slik da Norge ble stengt ned i mars 2020. Apurgos omsetning sank med over 50 prosent. Men da kastet bedriften seg rundt og lanserte nye produkter og tjenester som var tilpasset situasjonen i markedet.

I gikk de inn i nye markeder. Apurgo begynte blant annet å tilby løsninger for skip og offshore, samt Covid-19 desinfeksjon for ulike typer bygg

I nedstengningsperioden sto mange bygg tomme, og det medførte at bakterier, noen av dem sykdomsfremkallende andre i verste fall dødlige, fikk gode vilkår for vekst i rørsystemene. Og det er nettopp dette som er Apurgos kjernekompetanse: å forebygge og bekjempe den helsefarlige Legionella-bakterien.

Da Norge åpnet opp igjen, fikk Apurgo mye å gjøre. Selskapet lanserte også nye tilbud i markedet, blant annet en pumpeløsning for kjemisk desinfeksjon av sanitæranlegg når byggene skulle åpne igjen.
— Vi investerte i nye løsninger, samtidig som vi videreutviklet den porteføljen av produkter og tjenester som vi allerede hadde. Dyktige og lojale medarbeidere har vært essensielt for veksten i 2020, sier daglig leder i Apurgo Lise Marie Nergaard.

Apurgo snudde krise til 30 prosent omsetningsvekst, og for andre år på rad ble selskapet kåret til gasellebedrift i Dagens Næringsliv.

Fra 2016 til 2019 har selskapets omsetning økt med 209 prosent, fra 3,95 til 12,21 millioner kroner. I 2020 rundet Apurgo 15 millioner kroner i omsetning.

Nå vil Apurgo ekspandere. I 2021 skal selskapet åpne nye avdelinger; én på Vestlandet, og to på Østlandet.

— I 2021 har vi som mål å omsette for 20 millioner kroner, og innen fem år er vi nok 30 – 40 ansatte, kanskje flere, sier Lise Marie Nergaard.

Powered by Labrador CMS