INNSAMLING: Espen Stenseide (til venstre), Mike Kristiansen og André Holtar Arnholt har tatt med seg syklene inn på lageret hos Sotra Rør – nå skal de til Paris for å samle inn penger til forskning på barnekreft

Mistet sønnen (2) til kreften – nå skal Espen Stenseide sykle til Paris

Sotra Rørs Espen Stenseide mistet den to år gamle sønnen sin til kreften. Nå sykler han og kollega André Holtar Arnholt til Paris for å samle inn en million kroner til forskning om barnekreft.

Published Last updated

– Barnekreft er veldig lite synlig. Kreften er den dødsårsaken som tar flest barn i Norge hvert år, sier Espen Stenseide.

Prosjektlederen hos Sotra Rør opplevde det verste: For tre år siden mistet han sønnen sin.
– Han ble to år og ni dager gammel. Da hadde han vært syk i åtte måneder, forteller han.

Han brukte tid på å bearbeide det som skjedde.
– Jeg har tenkt lenge på å bli med på Team Rynkeby, forteller han. I år følte han seg klar.

Veldedighetslag

Team Rynkeby, det er et internasjonalt sykkellag som sykler til Paris hvert år under Tour de France. De bruker oppmerksomheten de får, til å samle inn penger til barn med kritisk sykdom.

I Norge er det Barnekreftforeningen som får bidragene, til foreningens eget forskningsfond. I fjor delte fondet ut 25 millioner kroner til forskning rettet mot barnekreft.

– Jeg meldte meg på og spurte Mike om han ville være med, forteller Espen Stenseide. Daglig leder Mike Kristiansen er kanskje ikke noen atlet, men han stilte villig opp på serviceteamet som følger syklistene med biler og forsyninger.
– Så kom André inn fra sidelinjen og ville være med, forteller han.

Prosjektleder-kollega André Holtar Arnholt blir også med til Paris på sykkelsetet.
– Vi er ni lag som sykler fra Oslo. Alle kjører forskjellige ruter, men vi på bergenslaget sykler sammen. Så treffes vi av og til, og alle de 57 lagene kommer til Paris samtidig.

Samler inn penger

Nå arbeider de tre rørleggerne hardt for å forberede seg på en lang sykkeltur, men enda hardere for å samle inn penger til den gode saken.

– Vi på Sotra er ganske på hugget og har samlet inn mye penger allerede, forteller André Holtar Arnholt.
– Vi må prøve å tenke litt utenfor boksen på hvordan vi kan klare å få med privatpersoner og bedrifter.

Alle kan sponse. Espen Stenseide kjørte en Spleis – en nettinnsamling for å få inn de 100 000 kronene som trengtes for at sønnen Olve kunne bli draktsponsor. Spleisen tok helt av. Totalt har de tre fra Sotra Rør samlet inn rundt en halv million allerede, og de oppfordrer kolleger og kontakter i bransjen til å bidra.

Mål: En million

– Vi har satt oss som mål at vi skal klare en million kroner, forteller de tre rørleggerne. De understreker at alt som kommer inn, går rett til Barnekreftforeningen – og at det ikke er samme organisasjon som Kreftforeningen. Sykkel, overnattinger og alle de andre utgiftene til turen dekker de selv.

Så tar det litt tid å gjøre seg klare til sykkelturen, også. I vinter blir det først og fremst spinning og styrketrening. Så blir det ut på riktig sykkel når våren kommer.
– For å være med på dette løpet forventer de at du skal ha minst 2500 kilometer bak deg på Rynkeby-sykkelen, forteller Espen Stenseide.

Sykkelen er nyoppdaget idrett for begge to. Innsamlingstalentene er heller ikke noe de har brukt så ofte.
– Det er overraskende vanskelig å få med bedrifter. Nå er jo jeg i en posisjon der jeg tenker at alle må være med på dette. Men vi kan ikke få noe verre enn et nei, sier Stenseide og Arnholt.

Powered by Labrador CMS