PÅ DATE: Lin Hjelle har vært på speeddating for å treffe nye samarbeidspartnere på teknologisiden.

130 møter på en ettermiddag

To og en halv time – 130 møter. Proptech-bedriftene i Bergen har vært på speeddating for å knytte nye kontakter.

Publisert

– Proptech er samarbeid. Vi kan ikke sitte på hver vår tue, sier Lin Hjelle.

Hun er fersk konserndirektør for eiendomstjenester og rådgivning i Bob. Boligbyggelaget er blant de aktive partnerne i Proptech Innovation. Så langt har innovasjonsklyngen for eiendoms- og byggenæringen i Bergen fått med seg 72 medlemmer og partnere.

26 på date

– Det er eiendomsaktører, teknologibedrifter og leverandørindustri. Samspillet mellom dem skaper veldig mange spennende muligheter, sier Stig Frode Opsvik.

KLYNGE: Anders Brekke (til venstre) og Stig Frode Opsvik har så langt fått med seg 72 bedrifter i Proptech Innovation.

Han er daglig leder. Sammen med Anders Brekke, som deler tiden sin mellom Bob og Proptech Innovation, står han for den daglige driften.

Nå har medlemmene være samlet til speeddating for første gang.
– Vi hadde med 26 bedrifter, forteller Opsvik.

Sorterer samtalepartnere

Det førte til 130 møter i løpet av to og en halv time. Mange hadde pekt seg ut noen på forhånd som de var ekstra interesserte i å få en prat med. Alle hadde forventninger om at noen av dem de hadde timinutterstreff med, ville være verdt å følge opp med mer ordinære møter og kanskje et mer varig samarbeid.

– Under eiendomstjenester har vi både forvaltning, byggdrift og håndverkere, forteller Lin Hjelle. – Her vil vi knytte kontakter med potensielle samarbeidspartnere på produktutvikling, sier hun.

Hjelle konstaterer at en ti minutters «date» ikke er nok til å gjøre avtaler og sette opp kontrakter, men en effektiv måte for å finne ut hvem det er verdt å snakke mer med.
– Det er kjapp informasjon. Der vi ser at vi har felles interesser, kan vi ta kontakt i etterkant. Dette er mye mer effektivt enn å booke selv, fastslår hun.

Utslippsfrie byggeplasser

På speeddatingen hadde prosjektleder Louise Korsbær Sondrup i kraftselskapet BKK fått med seg Cramo og Bob for å presentere et eksempel på hvordan det går an å skape innovasjon gjennom å samarbeide. De har fått 14 millioner kroner fra Enova, Forskningsrådet og Innovasjon Norge til å skape utslippsfrie byggeplasser.

– Vi må samarbeide. Det hjelper veldig lite å utvikle en fin, utslippsfri maskin eller et godt batteri hvis ikke resten av verdikjeden utvikles samtidig, sier Sondrup.

Hun ramser opp nettselskap, programvareleverandør, batterileverandør, maskinprodusent, myndigheter, byggherre, entreprenør, maskinutleier og energipartner som parter som alle må være med for å få til en utslippsfri byggeplass.

Powered by Labrador CMS