KONKURRENTER BLIR KOLLEGAER: Daglig leder i Anders O. Grevstad, Magne Stunner (t.v.) sammen med Stein Erik Stordal som kommer fra Tore Eide AS, hvor han var prosjektleder, noe han også blir i det AOG. Click to add image caption
KONKURRENTER BLIR KOLLEGAER: Daglig leder i Anders O. Grevstad, Magne Stunner (t.v.) sammen med Stein Erik Stordal som kommer fra Tore Eide AS, hvor han var prosjektleder, noe han også blir i det AOG. Click to add image caption

Kjøper konkursrammet konkurrent

BERGEN: Selskapet Tore Eide AS hadde ambisiøse vekstplaner, men endte med å gå konkurs. Nå er deler av selskapet kjøpt av Anders O. Grevstad som dermed blir markedsledende på sprinkler og brannsikring.

Published

– Det er alltid trist når et «gammelt» og velrenommert selskap må melde oppbud. Når situasjonen likevel oppstod så vi en mulighet til å styrke vår posisjon i dette segmentet, samtidig som vi kan videreføre deler av aktivitetene i selskapet og sikre noen av arbeidsplassene, sier daglig leder i Anders O. Grevstad, Magne Stunner.

Satset nasjonalt

Ingeniørfirmaet Tore Eide AS ble etablert i 1982. Bedriften spesialiserte seg på sprinkleranlegg og brannsikring, og de ble etter hvert sett på som et av landets ledende selskaper på design, utvikling og vedlikehold av de fleste automatiske slukkeanlegg.

Selskapet gjorde det godt og på 80- og 90-tallet opplevde en kontinuerlig vekst. Det var imidlertid på 2000-tallet at veksten ble betydelig og i 2012 passerte Tore Eide AS for første gang en omsetning på 50 millioner kroner.

Dette ledet til ønsker om ytterligere vekst, og en klar og ambisiøs vekststrategi ble utarbeidet. På 2000-tallet etablerte selskapet seg derfor både i Oslo og Stavanger.

Dette så lenge ut til å lykkes og i 2018 og 2019 kunne selskapet vise til en omsetning på henholdsvis 81 og 89 millioner kroner. Men veksten kostet, og de samme årene var driftsresultatene negative med henholdsvis to og ti millioner kroner.

Enden på historien er at selskapet i april i år så seg nødt til å melde oppbud.
– Jeg har ikke nok kjennskap til å uttale meg om årsaken til konkursen, men vekstambisjonene og etableringen i disse byene var nok en medvirkende årsak, sier Stunner.

Styrker sin posisjon

Deler av selskapet lever imidlertid nå videre som en integrert del av Anders O. Grevstad.

Stunner forteller at brannsikring allerede utgjør en vesentlig del av deres omsetning og at oppkjøpet gjør dem til en ubestridt markedsleder på Vestlandet inne brannsikring.

– Det gir også gode synergier til AOG og Allier Gruppens øvrige virksomhet, sier Stunner.

Han forteller at de i hovedsak kjøper tilgang til løpende kontroll- og serviceavtaler, tilgang til pågående prosjekter og kjennskap til uavklarte tilbud, kontakt med ansatte for eventuelt videreføring av ansettelsesforholdet i AOG, tegninger og andre immaterielle verdier, varelager, verktøy, inventar etc.

Mye god kompetanse

Blant nøkkelpersonene som har takket ja til å bli en del av Anders O. Grevstad er Stein Erik Stordal. Han kommer fra en stilling som prosjektleder, hvor han var ansvarlig for sprinkler-prosjekter til kunder i proff og privatmarkedet.

Hos Anders O. Grevstad fortsetter han som prosjektleder og får ansvar for å følge opp AOG og Tore Eides eksisterende servicekunder, nye kunder.

– Det er trist at Tore Eide AS gikk konkurs, men det er både interessant og kjekt å bli en del av Allier Gruppen. Jeg er også glad for at tidligere kollegaer, blant annet Hallgeir Wiik, Anne Kathrine Gulli og Kumar Balasunth blir med videre til AOG, sier Stordal.

Stunner er svært tilfreds med kompetansen de nå har fått med seg på laget.
– Konkurser er som sagt aldri hyggelig, men det er kjekt at vi kan videreføre deler av bedriften og den solide kompetansen selskapet over mange år har opparbeidet, sier Stunner.

Powered by Labrador CMS