Daniel Mark Kristensen, Direktør i ABK-Qviller AS.  Foto: ABK-Qviller AS.
Daniel Mark Kristensen, Direktør i ABK-Qviller AS. Foto: ABK-Qviller AS.

Fusjonerer til ABK-Qviller AS

ABK AS og Theodor Qviller AS fusjonerte til ABK-Qviller 30. august.

Published Last updated

– Det gir våre kunder fordelen av et spesielt omfattende produktspekter og bred systemforståelse, sier administrerende direktør Daniel Mark Kristensen i ABK-Qviller AS.Selskapene ABK AS og Theodor Qviller AS fusjonerte til ABK-Qviller 30. august.  – Samlet er vi 125 ansatte med en årlig omsetning på over 600 millioner kroner, forteller Kristensen. ABK-Qviller er en del av NIBE Industrier AB med 16 600 ansatte og 22 milliarder svenske kroner i omsetning.

7 500 lagerførte produkter

Ansatte i Qviller har allerede sittet hos ABK på Brobekk i Oslo i noen måneder. Qviller leverer mest til aktører innen ventilasjon- og kuldebransjen, mens ABKs største kunder finnes blant rørleggere, entreprenører og elektroinstallatører.– Etter oppkjøpet av varmedistributøren Variant VVS i 2018 og nå Qviller, kan kunder av oss i ABKQviller velge blant 7 500 lagerførte produkter og reservedeler distribuert fra vårt 10 000 kvadratmeter store lager på Brobekk i Oslo, poengterer Kristensen.

Høy synlighet fortsatt viktig

ABK-Qviller vil fortsette å være en sterk og synlig aktør i markedet, og selge produkter og tjenester via entreprenører og faghandlere.– Våre ansatte har høy kompetanse og bistår ved valg av løsninger, med kalkulasjoner, innsalg, utstyrspakker og teknisk support også i felt, opplyser Kristensen. ABK-Qviller har regionskontor i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Bodø, Hamar og Tønsberg.– I et marked som i økende grad fokuserer på bærekraftige, energieffektive løsninger, er ABK-Qviller godt rustet for fortsatt vekst, poengterer Kristensen.Om selskapene: Qviller ble etablert i 1948 og er en erfaren og profilert distributør av utstyr for klimakjøling, befukting, avfukting og varmepumper. Foruten distribusjon av SAMSUNG varmepumper og aircondition har selskapet hatt stor suksess med adiabatiske kjølesystemer og befuktere fra CONDAIR. Etterspørselen etter TQC condensing units og små tradisjonelle kjøleprodukter fra AIRWELL er fortsatt god.ABK AS ble etablert i 1990 av Daniel Kristensen, og er Norges ledende distributør av varmepumper og klimakjølesystemer av alle typer, størrelser og kompleksitet. De mest profilerte merkevarene er NIBE og TOSHIBA, men ABK importerer også produkter og komponenter fra mer enn 60 forskjellige produsenter – primært europeiske, men også en del asiatiske og amerikanske. De siste årene har suksessen med større varmepumper og klimakjølesystemer med naturlige kuldemedier fått mye oppmerksomhet.ABK drifter også en one-stop shop for brønnborere som er aktive innen energiboring, vannforsyning og fundamentering.

Powered by Labrador CMS