GRÜNDERE: Rørleggerbrødrene Marius ( til venstre) og Andreas Vibakk begynner for seg selv, 26 og 22 år gamle.
GRÜNDERE: Rørleggerbrødrene Marius ( til venstre) og Andreas Vibakk begynner for seg selv, 26 og 22 år gamle.

ARBEIDSLIV

Rørleggerbrødrene

LEKNES: Det var nå eller aldri, mener de. Rørleggerbrødrene Andreas og Marius Vibakk (22 og 26) har alltid drømt om å starte egen bedrift.

Published

Snart er de ferdige med oppsigelsestiden og klare til å begynne i egen bedrift. Vibakk VVS Teknikk er siste tilskudd til bransjen i Lofoten.

Kolleger

– Vi har tenkt på det i mange år. Så kom vi egentlig til et punkt der vi rett og slett fant ut at det var nå eller aldri, sier Marius Vibakk.

Han er 26, broren er 22, og nå har de stiftet både familie hver for seg og firma sammen.

– Vi har arbeidet sammen tidligere, også. Med industri, eneboliger, leiligheter, rorbuanlegg – det har ikke vært ensformig, konstaterer Andreas Vibakk.

Tomannsbedriften er åpen for alle slags oppdrag. Men i og med at de begynner i det små, er det begrenset hvor store prosjekter de kan ta på næringsmarkedet.

Stor aktivitet

Det er mange som kniver om jobbene i Lofoten.
– Likevel ser vi at det er såpass aktivitet her at det er plass for oss, også, uten at noen skal føle at vi har tatt noe fra dem, sier Marius.

– Det er nok jobb til alle, i hvert fall foreløpig, istemmer Marius.

De to forteller om enorm byggeaktivitet og store satsinger, ikke minst i reiselivet. Mange vil komme litt bort fra bylivet. Det skjønner de godt – selv synes de det er vanvittig godt å komme hjem etter en oslotur.

Ikke butikk

De er klare for oppdrag i hele Lofoten, men regner med at det meste av jobber blir på Vestvågøy og vestover mot Ramberg og Å. Butikklokaler har de ingen planer om å ha med det første.

– Vi satser heller på at gode tegneprogrammer slik at vi kan visualisere for kunden hvordan badet vil se ut. Det tror jeg også at de kan se på som en positiv opplevelse. I butikkene er det store båser – men det er mange som har veldig små bad, sier Marius Vibakk.

I gang fra nyttår

17. desember er de ferdige med oppsigelsestiden, og så har kundene fått beskjed om at de er i gang fra 2. januar. Tiden imellom går med til å bestille varer og få på plass biler og verktøy.

– Vi har fått en del oppdrag. I hvert fall i januar er det ikke mange dager vi ikke har noe å gjøre. Vi har fått veldig positiv velkomst og mange positive tilbakemeldinger, sier Marius Vibakk.

De går rett inn i VVS Norge Prosjekt. Der er de godt fornøyde med mottagelsen og setter pris på både den faglige støtten og innkjøpsbetingelsene.

Det har alltid vært en drøm å starte for seg selv.
– Jeg begynte å jobbe da jeg var åtte år. Da var jeg med onkelen vår i fiskebutikken. Så har jeg vært på fiskebruket om vinteren, og etter hvert ble det sommerjobb i lag med faren vår i det firmaet vi er nå. Etter hvert falt alt på plass, og vi så at det var det her vi vil holde på med, sier Marius Vibakk.

Faren har mer enn 40 år bak seg som rørlegger.
– Drøm nummer to, det er å kunne ansette ham, smiler Andreas Vibakk.

Powered by Labrador CMS