Thor-Jostein-Egeland-Daglig-leder-Nemitek
Thor-Jostein Egeland, Daglig leder i NemiTek åpnet Driftskonferansen. Foto: Casper Rodvelt.

Topp stemning på Driftskonferansen

I dag, den 18. september kjører NemiTek i gang Norges største konferanse for forvaltning, drift og vedlikehold, nemlig Driftskonferansen! Dette er arena hvor byggdriftere, leverandører og entreprenører møtes for å lære, drive erfaringsutveksling og heve kompetansenivået i bransjen. 

Tittelen Byggdrifter er et begrep for noen som drifter og vedlikeholder byggene våre. En oppgave som i økende grad er essensiell både for byggets funksjon, men også økonomi, energi og komfort. Modernisering av byggene har gitt oss et økt fokus på HMS, ENØK og energi og miljø. Dette medfører  at byggdrifteryrket er i endring og krever økt kompetanse.  

Driftskonferansen vokser hvert år og Color Line reiser med over 420 deltakere til Kiel i dag 

– Dette er ny rekord og slik skal vi fortsette fremover til alle lugarene på Color Line er booket eller vi må skaffe en større båtsier en Henrik Sakshaug fra NemiTek. 

Dennis Grepperud årets drifter
Årets byggdrifter 2019, Dennis Grepperud. Foto: Casper Rodvelt

Årets byggdrifter og idioter på arbeidsplassen 

Konferansen åpnes av Thor-Jostein Egeland, Daglig leder for Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening (NemiTek). Han ønsker velkommen til forsamlingen og deler ut prisen for Årets Byggdrifter sammen med Jan Erik Røine, Redaktør for fagbladet Byggdrifteren. En stolt Dennis Grepperud, byggdrifter i Fet kommune mottok denne hedersprisen og er tilstede på konferansen.

–  Dette er første gang jeg er med på Driftskonferansen, men jeg har hatt ønske om å kunne være med på helt siden den ble til. Tidligere er det kun ledelsen i min kommune som har fått reise på konferansen. Jeg håper flere byggdriftere blir tatt med i årene fremover, sier Grepperud.

Etter kåringen holdt foredragsholder, konsulent og forfatter, Thomas Erikson åpningsforedraget.  Han jobber ut ifra et lederperspektiv med organisasjonsutvikling og har trent tusenvis av sjefer til å bli bedre ledere. Debutboken, «Omgitt av idioter», omtalt av VG som årets boksnakkis i 2018, handler om effektiv kommunikasjon på personlige vilkår. Oppfølgeren «Omgitt av psykopater» handler om manipulering, psykopatiske egenskaper og psykopater. Også denne ble en stor suksess. 

thomas erikson-dk-stemning
"Å tenke er noe av det vanskeligste mennesker gjør, det er derfor så mange unngår det", sa Thomas Erikson spøkefult under konferansen.

På Driftskonferansen holdt Thomas Erikson fokus på verktøy for å forstå ulike mennesketyper, og metoder å kommunisere med dem på. Etter Eriksons foredrag vil man kanskje lykkes bedre med rekruttering og bli en litt bedre leder. Byggdrifterne vil også kanskje sitte igjen med en bedre forståelse for sin leder og sine kolleger?

Hovedsponsor og leverandørutstilling 

Hovedsponsor for Driftskonferansen i år er GK. Dette er passende i aller høyeste grad da dette er en stor aktør i bransjen med høy kompetanse både som leverandør innenfor flere segmenter i bransjen, men også innen drift. De holder naturligvis til i et av Norges mest energieffektive kontorbygg på Ryen. 

 
Mads Mysen foredrag Driftskonferansen
Mads Mysen fra GK holdt foredrag om hvordan man oppnår godt inneklima. Foto: Casper Rodvelt.
 Fra GK Inneklima presenterte Mads Mysen resultater fra forskning om innetemperaturer og «tjue ikke bra i hue for en frue». Dette leder opp til en hypotese om hvordan ventilasjonsbransjens «tjue i hue» bør individualiseres og en konklusjon med tjue tips fra GK til effektiv ventilasjon.

I tillegg byr Driftskonferansen på en liten leverandørutstilling som i år har 36 utstillere innenfor ulike deler av bransjen. Blant utstillerne vil du kunne se nyheter innen skyløsninger, ventilasjon, vannbehandling og legionellasikring, lys og lysskjerming, skadedyrkontroll også videre.  

Følg med videre for kontinuerlige oppdateringer fra Driftskonferansen.