Mange stemmer: Foreløpig ligger rørlegger Camilla Cox Barfot i Kråkerøy Rør best an med sine 3 790 stemmer.

Populære rørleggerjenter

1 650 håndverkere fra alle landets fylker er nominert til tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Hele fire rørleggere er representert på topp 10-listen, deriblant tre kvinner.  

– Det er fantastisk å se hvordan rørleggerbransjen har mobilisert og at så mange hyggelige rørleggere er nominert i år. Spesielt er det motiverende å se hvordan Camilla Cox Barfot, Frøya Skogerbø Kjellevold og Charlotte M. Blindheim som kvinnelige rørleggere har kommet seg så godt frem i konkurransen. Nå oppfordrer vi alle til å gå inn og stemme på dem og nominere enda flere, sier Lars Erik Fossum, country manager i en pressemelding fra arrangøren. Oras er hovedsponsor for rørleggerkategorien.

Ingeborgerne mobiliserer

Håndverkerbransjen er tradisjonelt mannsdominert, og foreløpig er kun ti kvinner nominert i kåringen. Likevel er det hele tre kvinnelige rørleggere på topp 10-listen, mye takket være mobilisering gjennom Ingeborg-nettverket, som er for kvinner som jobber i rørbransjen. Foreløpig ligger Camilla Cox Barfot i Kråkerøy Rør best an med sine 3 790 stemmer.

Cox Barfot ble kjent i fjor som deltaker i Farmen på TV2. Hun drømte i ung alder om å bli veterinær, og planen var aldri å bli rørlegger. Hun fikk først øynene opp for yrket da hun som 24-åring ble med en venn på jobb. 

Her kan du lese Rørfags intervju med Cox Barfot fra 2017.

– I dag drukner man i karrierevalg. Mange søker anerkjennelse gjennom titler, og lever etter hva samfunnet definerer som suksessfullt. Det folk glemmer er at man sitter igjen med mange hundretusen i studielån, i motsetning til yrkesfaglig utdanning hvor man får betalt lærlingperioden og gå rett ut i jobb uten gjeld. Samfunnet går ikke fremover når alle skal ta en mastergrad, sier Cox Barfot.  

TOPP 3: Rørlegger Frøya Skogerbø Kjellevold kommer fra Arnatveit i Hordaland. Hun jobber i Hagenes AS.

Jakter på de gode historiene

Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ på tvers av håndverkerbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. Aller høyest henger tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker 2019» som går på tvers av alle kategoriene. Vinneren kåres i samarbeid med en fagjury under Boligmessen på Telenor Arena lørdag 14. september. 

Topp 10

Her er Topp 10-listen over rørleggere med flest stemmer:

  1. Camilla Cox Barfot fra Fredrikstad i Østfold. Jobber i Kråkerøy Rør 
  2. Frøya Skogerbø Kjellevold fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Hagenes AS 
  3. Kais Ibdah fra Gran i Oppland. Jobber i Hadeland Rørservice 
  4. Charlotte M. Blindheim fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Chr. M. Vestrheim AS 
  5. André Hanstensen Flatmo fra Oppdal i Trøndelag. Jobber i Comfortbutikken Rørsenteret as 
  6. Preben Kolt Mortensen fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Grevstad & Tvedt VVS 
  7. Jenny Viktoria Desire Sørenssen Wulff fra Drøbak i Akershus. Jobber i Drøbak Rørleggerservice 
  8. Raymond Hofstad fra Geilo i Buskerud. Jobber i Nordheim VVS 
  9. Artan Lika fra Oslo. Jobber i Andresen og sønn 
  10. Tor Arne Veslum fra Vinstra i Oppland. Jobber i Midtdalen Rørlegger Bedrift As