Olav Struksnes i Multiconsult (tv.) mener at sterk fagkompetanse er avgjørende, men at tverrfaglighet og digital kompetanse også er viktig ved rekruttering.
Olav Struksnes i Multiconsult (tv.) mener at sterk fagkompetanse er avgjørende, men at tverrfaglighet og digital kompetanse også er viktig ved rekruttering.

MULTICONSULT

Fagkompetanse er sentralt, men andre faktorer er også viktig

Sterk fagkompetanse, endringsvillighet og tverrfaglighet er sentralt når Multiconsult nå er på jakt etter en rekke nye VVS-rådgivere.

- Solid fagkompetanse er vanskelig å komme utenom når vi er på jakt etter nye medarbeidere. Vi ønsker at våre medarbeidere skal være opptatt av fag og være svært faglig sterke. Kundene forventer at vi holder et høyt nivå, sier Olav Struksnes, som er avdelingsleder for VVS i en av forretningsenhetene i Multiconsult Norge.

Samtidig legger han til at nysgjerrighet og engasjement også er utrolig viktig, sammen med ønsket om å oppnå best mulige resultater for Multiconsult og våre oppdragsgivere.

- Tverrfaglighet og kombinasjonen av teknikk, energi og miljø vil være viktig for å være en god rådgiver i årene framover. Det er også viktig å være oppdatert på digital samhandling og bruk av digitale plattformer. De som har dette på plass vil ha alle muligheter foran seg i årene fremover, sier Olav Struksnes.

Hvert år realiserer de rundt 2500 ansatte i Multiconsult Norge tusenvis av prosjekter. Med kjøpet av Erichsen & Horgen i 2021 ble Multiconsult en ledende rådgiver for fremtidsrettede bygg- og eiendomsprosjekter, og med spisskompetanse innen VVS.

- Vi har en stor ordreinngang og er på jakt etter mange gode kandidater i løpet av 2022. Vi trenger å fylle på med ledere, eksperter, erfarne og relativt nyutdannede, sier Struksnes, som legger til at Multiconsult jobber med noen av de mest spennende prosjektene med de største faglige utfordringene.

Med kontorer rundt 30 steder i Norge kan Multiconsult tilby medarbeiderne deltakelse i spennende prosjekter lokalt og nasjonalt.

Stort miljø

Multiconsult har over en rekke år vært et av de mest attraktive selskapene i Norge for yrkesaktive ingeniører og ingeniørstudenter. I løpet av 2022 planlegger Multiconsult å ansette rundt totalt 400 medarbeidere, vesentlig ingeniører, til spennende oppdrag i hele Norge.

Marianne Wibe Fledsberg mener ombruk og rekruttering et voksende område innen VVS-rådgiving.
Marianne Wibe Fledsberg mener ombruk og rekruttering et voksende område innen VVS-rådgiving.

- Ombygging og rehabilitering ser vi på som et voksende område innen VVS-rådgiving. Kompetanse i forbindelse med å prosjektere for ombruk og tenke sirkulær økonomi blir viktig, sier Marianne Wibe Fledsberg, som leder en annen av VVS-avdelingene i Multiconsult.

- VVS rådgivere er viktig for å oppfylle miljø- og bærekraftambisjoner i prosjekter. Kandidater med tverrfaglig forståelse og gjerne et indre engasjement for miljøspørsmål er derfor svært viktig. Mange unge er engasjert i dette, og dette legger vi selvfølgelig også vekt på, sier Marianne Wibe Fledsberg.

Hun legger til at endringsvillighet og evnen til å tenke nytt også vil være sentralt framover.
- Det er viktig at nye medarbeidere ønsker å være muliggjørere, som bruker kunnskapen de har og ser nye muligheter framover, avslutter Marianne Wibe Fledsberg.

Powered by Labrador CMS