Foto: Shutterstock/Kolvik & Krogsveen AS
Foto: Shutterstock/Kolvik & Krogsveen AS

- Niels Lassen retter søkelyset mot brukerne

– Det kan være utfordrende å få et bygg til å fungere hundre prosent, og det at brukeren har kontroll er en del av helheten, sier Lars Krogsveen i rådgivningsselskapet Kolvik & Krogsveen AS.

Published Last updated

5. oktober arrangerte NemiTek halvdagskurset, Brukerkontroll av tekniske anlegg med sjefrådgiver i Skanska Teknikk, Niels Lassen som kursholder. En av de mange som fulgte kurset, var Lars Krogsveen fra Kolvik & Krogsveen AS.

Fokus på brukerperspektivet

- Jeg synes i utgangspunktet kurset virket interessant fordi Lassen retter søkelys på den menneskelige delen av det vi jobber med, og det matchet veldig godt det vi driver med i hverdagen. Han går gjennom alle sidene ved hvordan du som bruker av et kontor opplever inneklima, og hvordan du ønsker å styre det og hvor fornøyd eller misfornøyd du er med de tekniske og praktiske forholdene med inneklima og temperatur. Han fokuserer på brukerkontroll og brukerperspektivet, det siste leddet i kjeden, forteller Krogsveen.

Gjennom deltakelse på kurset forteller Krogsveen at han har fått mer input på hele fagfeltet og enda flere knagger å henge tematikken på, flere brikker i puslespillet som til sammen utgjør et optimalt inneklima.

- Det er smalt, men interessant, for det er sluttbruker som til syvende og sist skal være fornøyd.

Verdifull informasjon

- Jeg kommer fra samme bransje som Lassen, som tidligere elektriker. Nå jobber jeg med den praktiske enden av tematikken, og er ingeniørutdannet. Jeg har drevet med byggstyring både teknisk og praktisk og jobber nå mot smarthus-styring i forskjellige varianter.

Han anbefaler kurset for både sluttbrukere og byggeiere: Her får man ny kunnskap om hvilke faktorer som avgjør hva som skal til for å få til et ideelt inneklima. 

- Og ikke minst hvor viktig det er å ha god kommunikasjon med sluttbruker, som eier av bygg kan du lære hvordan du holder i dialogen med leietakerne. Lassen inkluderer mye praktiske undersøkelser samt tilbakemeldinger fra sluttbrukere, det er verdifull informasjon for oss i bransjen.

Nytt digitalkurs 9. november

NemiTek har besluttet å arrangere det populære kurset igjen. 9. november står Niels Lassen igjen foran kamera med sitt direktesendte kurs om brukerkontroll av tekniske anlegg.

På kurset gjennomgås de teoretiske prinsippene for brukerkontroll på en forståelig måte og disse sammenlignes med det klassiske synet på inneklima og komfort som gjenspeiles i dagens standarder og løsninger.

Les mer om kurset her

Meld deg på her

Powered by Labrador CMS