Bransjetreff: Erfaringer med digital samhandling i byggebransjen (Stavanger)

Norsk Energi- og Miljøteknisk forening i samarbeid med RIF, EBA og Norges bygg- og eiendomsforening har gleden av å invitere medlemmer og andre bransjekollegaer til bransjetreff 22. august.  

Digital samhandling – det er bare å smake på ordet og bli vant med det – for her ruller det avgårde, og vi må alle hive oss med! Bim-kiosker, nettbrett, 4D, VR, papirløs byggeplass, MMI, BIM-koordinatorer osv. På dette bransjetreffet får vi noen smakebiter fra ulike prosjekter og se på hvilke erfaringer som er gjort så langt.

Ole Kristian Kvarsivk snakker om hva som menes med digitalisering i byggebransjen, hvilke metoder som brukes, og hvordan man jobber med modellen i prosjektering og på byggeplass. Vi får høre hvordan SUS2023 prosjektet jobber med digital samhandling, og på hvordan høyt fokus på industrialisering er med å drive dette arbeidet. Naeva viser hvordan HMS-spillet på nettbrett på en svært realistisk måte gir arbeiderne nødvendig basiskunnskap knyttet til sikkerhet på byggeplassen og vi får høre om hvordan programvaren Myloc bidrar til bedre flyt av varer til og på byggeplassen.

Ved registrering og i pausene møter deltakeren en rekke utstillere og får prøve ut  digitale plattformer og verktøy.

PÅMELDING

Er du interessert i å være utstiller på arrangementet eller hovedsponsor for Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening Rogaland gruppe? Ta kontakt på camilla@nemitek.no


Agenda

 • 15.00
  Middag, registrering og besøke stands
 • 15.30
  Hva menes med digitalisering av byggebransjen, og hvordan jobber man med modellen i planlegging og på byggeplass
  Foredragsholder har lang erfaring innenfor arbeid med digital samhandling i byggebransjen, og deler sine erfaringer fra egne og andre pågående prosjekter. Digitalisering – er det å sette strøm på papiret, eller er det å tenke gjennom hvilke arbeidsoppgaver som skal løses? Fokusere på hva man ønsker å oppnå kontra gjøre det man alltid har gjort, men med «digitale» hjelpemidler. Digitale hjelpemidler blir intuitivt tolket som noe som kommer i tillegg… Kanskje er man klok av skade, men glemmer vi å tenke på hva vi skal slutte å gjøre?
  • Foredragsholder: Ole Kristian Kvarsvik, Daglig leder Rendra AS
 • 16.15
  Pause
 • 16.35
  Naeva og spillet: Naeva HMS-Spill
  Naeva HMS-Opplæring er en ny måte å drive opplæring på. Den interaktive opplæringen fungerer som et spill hvor du kan gå fritt rundt på byggeplassen, og underveis identifisere disse hendelsene og velger tiltak for å forebygge eller avverge skade som følge av situasjonene. Foredragsholder forteller også hvordan programmet benyttes til blant annet PSI på Statsbygg sitt Digibyggprosjekt Buff Toppe, og viser oss i samarbeid med Statsbygg og Åsane Byggmesterforretning noen smakebiter av hvordan man jobber med digital samhandling i dette prosjektet.
  • Foredragsholder: Nicholas Storholm, Daglig leder og Utviklingsleder, Naeva AS
 • 17.00
  Fra teori til praksis - Digitalisering av byggeplasslogistikken
  Skal vi få til flyt på byggplassen er god logistikkplanlegging en viktig forutsetning. Foredragsholder har lang erfaring som logistikk-konsulent, og deler sine erfaringer med implementering av programvare for byggeplasslogistikk, og ser på ulike prosjekt fra bolig, sykehus, industri og kontor.
  • Foredragsholder: Anders Eklund, MyLoc AB
 • 17.25
  Pause
 • 17.45
  SUS2023: Digital samhandling i prosjektering og hvordan fokuset på industrialisering og prefab påvirker digitaliseringen
  Det bygges nytt sykehus på 100 000m2, og prosjektet har høyt fokus på digital samhandling og har dette som en sentral del av prosjektstrategien. Foredragsholderen forteller hvordan man målrettet bruker digitale verktøy til å støtte opp under prosjektstrategien, hvordan kravene til industrialisering er med å pushe utviklingen innenfor digitalisering og hvordan det jobbes og skal jobbes med digitale verktøy på byggeplassen. Vi får også høre hva som gjorde at SUS2023 fikk i 2018 pris for verdens beste BIM-prosjekt (Autodesks AEC Excellence Awards 2018 Large Buildings).
  • Foredragsholder: Therese Øvernes, Prosjektleder prosjektering, SUS2023
 • 18.30
  Vel hjem

Påmelding

Gebyrer & avmelding: Gratis arrangement: Det faktureres et no-show-gebyr på 240,- + mva ved unnlatelse av avmelding for arrangementer på 1-4 timer, og 400,- + mva for heldagsarrangementer. Avmeldingen på gratis arrangementer må skje senest 24 timer før for å være gebyrfritt. Kurs/sosiale arrangementer: Det faktureres 50% av avgiften ved avmelding mindre enn 1 uke før, og 100% ved avmelding mindre enn 24 timer før