Medlemsmøte: Erfaringer med digital samhandling i byggebransjen

Den 22. mai inviterer Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening i samarbeid med Tekna, EBA, Nelfo, Rørentreprenørene, Norges bygg- og eiendomsforening og VBL til felles medlemsmøte.

Det skjer mye spennende i byggebransjen når det kommer til digital samhandling, og på dette møtet skal vi få litt smakebiter fra ulike prosjekter. Vi får høre mer om hva Digibygg er og gjør, og hvilke erfaringer Åsane Byggmesterforretning og Statsbygg har gjort seg på BUF Toppe. Cowi kommer og forteller om hvorfor SUS2023 vant pris for verdens beste BIM-prosjekt. Asplan Viak deler erfaring med en BIM-koordinator sin hverdag og Helse Bergen forteller hvorfor dette arbeidet med digitale verktøy er så viktig.

PÅMELDING Stengt


Agenda

 • 15.00
  Registrering og middag
 • 15.30
  Digibygg – Statsbyggs satsing på digitalisering
  Foredragsholder: Anett Andreassen, fung. prosjektdirektør Digibygg
 • 16.05
  Digibygg - Erfaringer fra BUF Toppe
  Foredragsholdere: v/ Anett Andreassen, fung. prosjektdirektør Digibygg, Frank Ståløy, daglig leder og Marlon Nyheim, prosjektleder Åsane Byggmesterforretning.
 • 17.00
  Pause
 • 17.15
  Nytt Barne- og Ungdomssjukehus i Bergen: Digital samhandling – hvorfor er dette så viktig, og hva må til for å være ett papirløst byggeprosjekt med modellen i fokus?
  Prosjektet på 50 000 m2 har høye forventninger til bruk av digitale verktøy, og var ett av de første papirløse byggeprosjektene i Norge. Foredragsholderne forteller litt om hvorfor dette er så viktig, og hva som må til for å ikke kun være papirløs, men også bruke modellen mest mulig og gå mer og mer bort fra «vanlig» 2D underlag. Vi for høre hvilke utfordringer og muligheter dette gir. Foredragsholdere: Kristian Brandseth, hovedprosjektleder Helse Bergen HF.
 • 17.45
  Hverdag som BIM-Koordinator – «dratt i mange forskjellige retninger», utfordringer, holde tritt med teknologien
  Foredragsholder har jobbet som BIM-koordinator i en rekke prosjekter og deler sine erfaringer, problemstillinger, hendelser og historier fra prosjekter og fagområder. Foredragsholder: Dat Duc Nguyen, Ingeniør – Byggeteknikk / BIM Koordinator, Asplan Viak
 • 18.20
  Pause
 • 18.35
  Stavanger Sykehus SUS 2023 – Innovative BIM prosesser
  Sykehusbygg og prosjektet SUS2023 fikk i 2018 pris for verdens beste BIM-prosjekt (Autodesks AEC Excellence Awards 2018 Large Buildings) Foredragsholderen forteller oss hvorfor. Foredragsholder: Kristoffer Tungland - BIM Manager Software - COWI, Buildings South West

Påmelding

Gebyrer & avmelding: Gratis arrangement: Det faktureres et no-show-gebyr på 240,- + mva ved unnlatelse av avmelding for arrangementer på 1-4 timer, og 400,- + mva for heldagsarrangementer. Avmeldingen på gratis arrangementer må skje senest 24 timer før for å være gebyrfritt. Kurs/sosiale arrangementer: Det faktureres 50% av avgiften ved avmelding mindre enn 1 uke før, og 100% ved avmelding mindre enn 24 timer før.