urbanventilation-illustrasjon-oslo
Foto: eStudio Herreros

Hva med inneluften?

Betegnelsen «urban» har flere betydninger, men er ofte et utrykk som brukes om alt som er i eller har med byer å gjøre. Det er nemlig i byer de største klima- og miljøproblemene oppstår. Derfor må byene bygges smartere og det er her innovasjonen starter. I 2019 ble Oslo kåret til Europas Miljøhovedstad fordi byen har noen av de beste klima- og miljøvennlige løsningene.
I den anledning arrangerer Nemitek en splitter ny konferanse for urbane ventilasjonsløsninger den 4.juni.

Oslos uteluftkvalitet blir stadig bedre og energi- og miljøbransjen er stolt bidragsyter inn i dette resultatet. Reisen mot nullutslippssamfunnet har så vidt begynt, men hva med inneluften? Folk flest oppholder seg trossalt innendørs 90% av tiden.

På Urban Ventilation 2019 skal det rettes lys på de fremste innovasjonene i ventilasjonsbransjen, presenteres løsninger bak Oslos beste rehabiliteringsprosjekter og diskuteres hvordan RIV og arkitekt samarbeider optimalt. Fagprogrammet er delt inn i tre sesjoner: innovasjon, rehabilitering og samspill.

5 GRUNNER TIL Å DELTA:

1. Norges største konferanse om bynær ventilasjon.

2. Muligheter for nettverksbygging og kompetanseøkning.

3. Sterkt fagprogram med foredragsholdere fra de fremste organisasjonene i ventilasjons- og byggenæringen.

4. Få med deg siste nytt fra bransjen.

5. Det blir lærerikt!

 

Innovasjon i moderne bygg

Fagdirektør i GK inneklima, Mads Mysen vil åpne konferansen med et foredrag om hvilke utfordringer ingeniøren står ovenfor med tanke på bynær ventilasjon. For å illustrere innovasjonsraten i ventilasjonsbransjen bringer Urban Ventilation byggeprosjekter som Munchmuseet, Youngstorget 3 og Deichmanske bibliotek på banen.

Multiconsult tar for seg desentralisert hybrid ventilasjon på Munchmuseet og tekniske føringer i gulv på Deichmanske Bibliotek.

Energileder i Olav Thon Gruppen, Tom Erik Sundsbø presenterer Youngstorget 3, Norges første næringsbygg med sorptiv kjøling.

Rehabilitering og BIM-teknologi

Byggteknisk forskrift har gjort nybygg mer energieffektive, men det er derimot ikke kun nybygg som har behov for klimavennlige urbane løsninger. I mange tilfeller er rehabilitering av eksisterende bygg både økonomisk og miljøvennlig.

På Camfils ERFA-konferanse i februar presenterte Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL det omfattende samfunnsansvaret som ligger hos bransjene som eksisterer i byggenæringen. Han oppfordret alle prosjekter til å ha en digital tvilling for å simulere drift på bygget. Sivilarkitekt i Reframe Arkitektur, Daniel Tabacaru presenterer på Urban Ventilation hvordan de bruker Drone til å 3D-modellere eksisterende bygg med formål om rehabilitering.

Rehabiliteringsprosjektet av nye Clarion Hotell The Hub, hvor Urban Ventilation skal avholdes, presenteres av Norconsult.

Samspill på ZEB-prosjekt

Vi vet at samarbeid er viktig for å oppnå gode byggeprosjekter, men likevel har bransjen et rykte på seg for å være arena for mange konflikter. Trans Solar og a-lab arkitekter fremviser samarbeidsmetoder de opplever styrker forholdet mellom rådgivende ingeniører og arkitekter.

Seniorarkitekt i Snøhetta, Kristian Edwards har jobbet med flere ZEB-prosjekter de siste årene. Zero emission buildings, også kalt nullutslippsbygg er det vi streber etter. Foredraget vil handle om plattformer for å optimalisere overføringsgraden fra nyeste teknologiske forskning til arkitektmiljøet. Dette gjenspeiler foredraget om samspill mellom RIV og arkitekt.

Konferansen avholdes i Oslo men er lagt til rette for deltagelse fra hele landet. Med oppstart kl 0930 og i umiddelbar nærhet til flytoget, kan nesten alle fra det ganske land få med seg konferansen som en dagstur til hovedstaden.

Meld deg på Urban Ventilation 2019 her!

SPONSET AV: