Foto: Ingar Sørensen/Shutterstock
Foto: Ingar Sørensen/Shutterstock

Digitalisere og ivareta eksisterende bygg

Nå teller vi ned dager til en faglig spekket Driftskonferanse som sjøsettes 8. desember. En som ser frem til å komme seg på båten er CCO i LAFT, Stian Elgaaen. LAFT har stand på konferansen i år og kommer til å vise frem både produktnyheter og oppdaterte versjoner av eksisterende produkter.

Published Last updated

Elgaaen forteller at LAFT er et proptech selskap, SaaS, som leverer Software for forvaltning og drift av eiendom. De leverer en fleksibel plattformsløsning som inkluderer moduler for DV, Utleie og Renhold med mange integrasjonsmuligheter. Løsningen bidrar til å effektivisere driften betraktelig, og sett i lys av dagens miljøutfordringer vil dette ha en positiv innvirkning på miljøet.

- Vi har ikke vært med på Driftskonferansen før og jeg synes det er en veldig spennende arena for å treffe bransjekollegaer og ikke minst få vist hva vi kan bidra med. Vi snakker allerede med endel av deltagerne i andre fora, så det er en naturlig forlengelse at vi er med her. Vår ambisjon er å treffe gode bransjekollegaer for faglige diskusjoner og ikke minst fremtidige kunder og samarbeidspartnere.

- Jeg mener flere og flere av de små og mellomstore aktørene i bransjen nå også har blitt mer bevisste på utfordringene vi står overfor. Vi opplever generelt økt fokus fra eiendomsbesittere og driftere av eiendom rundt bærekraft, også i den daglige forvaltningen av eksisterende bygningsmasse. Håndtering av bl.a. byggeplasser har vært et viktig fokusområde en stund og det er positivt å se at rapportering og rutiner nå også blir et naturlig tema i den daglige driften.

«LAFT er en ledende leverandør av programvare for eiendomsforvaltning i Norge. Vi er tech og eiendomseksperter dedikert til å utvikle skreddersydde løsninger for våre kunder. Vi mener det er en smartere måte å forvalte eiendommer på gjennom datadrevet innsikt. Vår tilnærming er å kontinuerlig utfordre oss selv til å tenke utenfor boksen for å komme frem til de beste løsningene, som vil bidra til våre kunders suksess. Vi leverer tjenester til ca. 200 kunder som har over 50.000 bygg i sine porteføljer. Laft.io»

Han sier videre at LAFT i utgangspunktet tilbyr markedet noe av det mer bærekraftige innen SaaS løsninger, nemlig det å digitalisere og ivareta eksisterende bygg. Bygg med gode rutiner for drift og vedlikehold vil sørge for at de står i enda flere år.

- På Driftskonferansen kommer vi til å vise frem en helt ny innsiktsmodul og integrasjon mot BIM Det er også gjennomført produktjusteringer på utleiemodulen, så denne kommer i oppdatert drakt med flere funksjoner. Dette er elementer vi mener det kan være er interessant for mange å finne ut mer om. Kundene våre liker å samle flere funksjoner på ett sted. LAFT har også flere samarbeidsavtaler med ulike integrasjoner, som er enkelt å tilpasse modulene, forteller Elgaaen videre.

Driftskonferansen er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold av bygg og arrangeres av NemiTek i samarbeid med fagbladet Byggdrifteren. Konferansen avholdes på Color Magic, som går fra Oslo til Kiel 8. desember og tilbake 10. desember 2021.

Powered by Labrador CMS