Gjennom oppkjøpet av Klaro tar den tekniske handelsbedriften Brødrene Dahl landsdekkende posisjon på avløpsrensing. Bilde tatt i anledning offentliggjøring av nyheten: CEO Lars Tendal (Brødrene Dahl) og gründer Bjørn Stiansen og ny daglig leder Øystein Vereide (Klaro)

Brødrene Dahl tar landsdekkende posisjon på småskala avløpsrensing

Brødrene Dahl kjøper renseanleggspesialisten Klaro i Risør kommune for å gjøre småskala anlegg lett tilgjengelig over hele Norge.

Published

Renseanlegg som Klaro Renseanlegg Norge AS leverer vil redusere utslippsproblemer tilknyttet grå- og svartvann i Norge. God tilgjengelighet på anlegg, etablert serviceorganisasjon og lav terskel for installasjon er avgjørende for en helt nødvendig installasjonsvekst.

Oppkjøpet gir Brødrene Dahl vekstpotensial og støtter oppunder bedriftens strategi for å nå sine bærekrafts mål.

– Vi overtar en veldrevet virksomhet som styrker vår posisjon innenfor avløpsrensing helt frem til sluttkunde. Gjennom mange år kjenner Klaro til kundebehov, samt geologiske og regulatoriske forhold over hele Norge. Dette oppkjøpet vil ha stor verdi for både våre kunder og oss selv, sier CEO Lars Tendal i Brødrene Dahl.

Brødrene Dahl er en ledende teknisk handelsbedrift med Norges største kundekrets av rørleggere og entreprenører som har nødvendig installasjonskompetanse for Klaro-anlegg. I DIGIT har handelsbedriften dessuten samlet graveentreprenører og andre VMT-bedrifter som kan installere anlegg over hele Norge.

Mer enn 300.000 mennesker bruker daglig renseanlegg fra Klaro. Anleggene er blant markedets mest energieffektive og fungerer etter SBR-metoden. Klaro leverer både anlegg for flere tusen husholdninger og minirenseanlegg for alt fra enkelthus, hytter og oppover. Selv om Klaro får ny eier, fortsetter driften som før og kundene vil forholde seg til samme medarbeidere og produkt- og tjenestetilbud.

Det er gründer Bjørn Stiansen som nå selger livsverket sitt. Teknisk leder Øystein Vereide har takket ja til å overta rollen som daglig leder når Brødrene Dahl overtar 3. oktober.

– Som gründer brenner jeg sterkt for det miljøbidraget Klaro har til lokalsamfunnene vi opererer i. Salgsapparatet og kompetansenettverket til Brødrene Dahl vil bidra til å styrke alt som er viktig for Klaro. Det har gjort det lettere for min del å takke av, sier eier og daglig leder Bjørn Stiansen.

Powered by Labrador CMS